БУНТ оштро осуђује напад на просторије КУД-а Ром

У раним јутарњим часовима у освит још једног обележавања страховитог крвавог пира нацистичке Немачке над нашим сународницима у Крагујевцу, који се десио 1941. године, у Јагодини је група или појединац подсетио да пошаст нацизма и фашизма још увек живи.
Наиме непознати починиоци су поломили излог и исписали графит “Смрт циганима, Србија Србима”. БУНТ организација најоштрије осуђује, овај можемо слободно рећи вандалски чин над нашим сународницима који у нашој земљи живе вековима и који су са својим сународницима Србима делили и добро и зло. Захтевамо од надлежних органа да што пре пронађу и санкционишу извршитеље овог по закону кажњивог кривичног дела.
Напомињемо да је ово поновљени атак на ромску заједницу у Јагодини и да је пре пар месеци графит истог садржаја освануо на њиховим просторијама, а да им је излог више пута разбијан, и да им је украден клима уређај са просторија. Нашим сународницима поручујемо да у Јагодини као и у Србији нису сами и да смо ми увек ту када им је наша помоћ потребна као и увек до сада.

Прес служба организације БУНТ.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=sT0ENQaHsSY

 

No Comments

Post A Comment