БУНТ – Права Јагодина по свом обећању отпочела сређивање парка у Мајуру

На позив нашег Месног одбора у селу Мајур, јуче је група функционера и чланова БУНТ – Праве Јагодине отпочела акцију сређивања спомен-парка у центру једног од највећих јагодинских села.
Наиме, овај парк смо затекли у катастрофалном стању, а трава је у истом била висине преко два метра. Захваљујући ангажману нашег повереника за Мајур, Немање Николића и великог броја младих људи који не желе да напусте ово село, већ су му у потпуности посвећени, кренули смо у реализацију сређивања спомен парка и тиме показали да ми не тражимо кривца, већ проблеме решавамо на лицу места.
„Чишћењем и сређивањем овог парка на делу показујемо да обједињени око заједничких победа можемо да решимо сваки проблем, тако смо почели и тако ћемо радити кад год нас позову наши суграђани.
За овакве проблеме потребно је институционално решење, Град плаћа човека који треба да одржава зелене површине, Град плаћа рад МЗ, чак је Град донирао месној заједници два тримера, а њих нема нигде као ни човека који је запослен као домар. Ово је пример немарности челника месне заједнице Мајур и надамо се да ће наша сугестија уродити плодом, а код људи одговорних за месну заједницу Мајур покренути потребу да се позабаве селом које им је дато на управљање.“
Закључио је Душан Марковић, председник Бунт – Праве Јагодине.

Да је Мајур комплексна месна заједница говори и то да смо биоразградиви отпад у виду траве и грања одложили на јединој депонији коју користе мештани овог села, а да смо већ при првом одлагању имали ситуацију да нас је један мештанин Мајура, за кога не знамо да ли је из власти или из тобоже “опозиције”, снимао и претио тужбом комуналној инспекцији. Оно што је нас забринуло на депонији је да не савесни мештани овде извозе материјале који загађују животну средину, а могу и да угрозе становништво, а да смо ми били изложени непријатности и претњама за одлагање биоразградивог отпада.
Ово само говори о томе колико у ствари људи могу ићи далеко у саботажама и деградирању учињеног доброг дела.

Настављамо даље са нашим заједничким победама, градећи Праву Јагодину без подела.

No Comments

Post A Comment