БУНТ – Права Јагодина поделила новогодишње пакетиће деци и унуцима ветерана

Организација БУНТ – Права Јагодина у препуној сали Поморавског округа делила је новогодишње пакетиће деци и унуцима ветерана Републике Србије.
„Велика нам је част што смо вечерас поделили новогодишње пакетиће вашој деци и унуцима. Ви сте се борили и проливали крв да би ми и ова деца данас живели у слободи и на томе вам неизмерно хвала. Данас на вас нико не обраћа пажњу, а већина вас живи у веома тешким условима. Као друштвено одговорна организација која се већ доказала својим делима, ми вам сада дајемо реч да ћемо се борити за ваша права. Од вечерас сматрајте да имате ваше просторије. Дајемо вам на управљање нашу канцеларију без икаквих надокнада. Оно што вам већ сада обећавамо је да ћете ускоро од нас добити једнократну помоћ у виду прехрамбеног пакета, а у наредних два месеца обезбедићемо свим члановима јагодинског одбора ветерана Републике Србије месечни додатак у вредности од 1000 динара. Такође вам обећавамо да ћемо се у градској скупштини борити да сви ветерани у Јагодини добију месечни борачки додатак и умањење од 30% на рачуне за воду и комуналне трошкове. То у пракси постоји у Републици Српској и тај систем ћемо пренети овде. На нашој одборничкој листи на високој позицији биће представник кога ви одаберете и он ће у скупштини Града моћи да изнесе све оно што вас мучи и тишти. Од вечерас заједно крећему у борбу за ваша права.“ Рекао је Душан Марковић, председник БУНТ – Праве Јагодине.
„Двадесет година је прошло од последњег рата и моја жеља је да се та времена више никад не понове, а да ваша и наша деца одрастају и живе у миру. Вама дугујемо велику захвалност за све што сте учинили за нашу земљу. Жао ми је што је наша држава немарна за вас и ваше проблеме, али као носиоци једне нове политичке идеје и смене политичке генерације борићемо се да се та грешка исправи.“ Закључио је Александар Грковић, један од лидера БУНТ – Праве Јагодине.


No Comments

Post A Comment