БУНТ – ПРАВА ЈАГОДИНА УЗ РАДНИКЕ СРПСКЕ ФАБРИКЕ СТАКЛА

☑️ Бунт-Права увек уз свој народ12

➡️ Пре пар година када се у Јагодини гасила чувена Јагодинска пивара нисмо постојали као организација, али су челници наше организације као појединци узели учешће у протестима и стали уз преварене раднике и дали им подршку. Исти такав проблем данас имају радници Српске фабрике стакла у Параћину.
Вечерас се председник Бунт – Праве Јагодине, Душан Марковић, у Параћину сусрео са представницима отпуштених радника Српске фабрике стакла који су због немара и бахатости руководства овог параћинског гиганта, услед лажног стечаја који је на апелационом суду оборен, остали без својих радних места и без права на социјални програм. Оставши без права на икакву жалбу преостала им је борба за њихова права. То је борба за права 300 отпуштених радника Српске фабрике стакла и њихових породица, а уједно и борба за права 500 радника који за сада још увек раде у нехуманим условима.
Бунт – Права Јагодина као друштвено одговорна организација неће седети скрштених руку већ ће се прикључити борби параћинских стаклара и јасно и гласно стати у одбрану њихових интереса.
Ово је само један у низу примера како немар предходних власти изгледа данас у пракси и колика је стопа незаинтересованости садашње власти за решавање ових, по Параћин и параћинске стакларце, круцијалних питања по живот и опстанак.

No Comments

Post A Comment