Конференција за медије иницијативног одбора организације „БУНТ“

У конгресној сали хотела Хил у Јагодини у среду 14. септембра одржана је конференција за медије, иницијативног одбора удружења „БУНТ“.

„Иницијатива за формирање удружења „БУНТ“ настала је као дугогодишња сарадња више удружења са територије централне Србије. Наиме данас су са нама представници следећих удружења: Студентска организација факултета Педагошких наука, Српска омладинска културна организација „СОКО“ из Јагодине и Деспотовца,  Студентска организација Параћин, Савез омладине Параћин, Омладинска организација Поморавља, Удружење младих Ћуприја и представници иницијативних градских одбора удружења Бунт из Јагодине, Крагујевца, Параћина, Ћуприје, Деспотовца и Баточине. „Оно што желим да напoменем је да су удружења која сам поменуо подржала иницијативу за формирање „БУНТА“,  и да она настављају са својм радом и активностима као и до сада.“ Рекао је Александар Рацић, који је водио конференцију.

За председника иницијативног одбора удружења „БУНТ“ једногласно је изабран Душан Марковић из Јагодине. „Припала ми је велика част да вечерас будем у друштву људи који ће се бавити мисионарским радом. Куцнуо је час да омладину Србије ујединимо на путу борбе против свега онога што је гуши и дескриминише. Дошло је време да млади људи добију бољи статус у друштву и да имају већу заступљеност на местима одлучивања. Пред нама ће се вероватно низати доста препрека, али запамтите једно да препреке настају када изгубимо циљ из вида. Немамо шта да изгубимо јер мајка свих наших битака отпочиње данaс. За наше циљеве борићемо се свим демократским средствима.  Водићемо борбу за права студената и ученика, побољшање њиховог стандарда и обезбеђивање права на бесплатно школовање. Борићемо се за социјалну правду и једнакост, за заштиту и очување традиције, културне баштине и културе. Идемо у борбу против свих видова дискриминације и у борбу за владавину права. Борићемо се за оно што су сви заборавили, а то је развој села и побољшање стандарда, услова рада и живота младог српског сељака.“ Рекао је Душан Марковић.

Удружење већ најављује да ће до краја месеца покренути акције у свим градовима у којима за сада има иницијативне одборе. „Немамо времена за губљење, и нећемо га више трошити на разне поделе у друштву. Доста је било подела, време је за победе! Нећемо седети скрштених руку и већ до краја месеца крећемо са акцијама у градовима где већ сада имамо своје одборе. Паралелно са акцијама улазимо у припреме за одржавање изборне скупштине удружења „БУНТ“.  Истакао је Милош Јовановић из  Параћина.