ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ

Поштовани, господине председниче Републике Србије, пре пар дана дали сте изјаву да ћете наше пензионере поново помоћи са по 5000 динара и данас је та одлука усвојена. То је лепа вест и заиста немам ништа против тога јер и у својој кући имам пензионера, али желим да Вам поставим пар питања и дам један предлог Вама и вашој новој Влади.
Питање за Вас је да ли су данас само пенизионери угрожени и да ли у овој државим има још неког? Поставља се питање по којим критеријумима и ком закону се врши ова подела? Ова питања постављам јер на пример познајем родитеље деце који раде у приватним фирмама у којима у ово тешко време раде не за минималац, већ за много мање, а фирме нема потребе да набрајам, има их много па да не губимо време. Ти родитељи примају дечији додатак у износу од 3000 динара, па Вам постављам питање зашто у овим тешким временима нема новца за ту децу? Поред ове категорије радиника, који су на минималцу или испод минималца, познајем и оне који тренутно немају посла у својим фирмама, на пример, једна од таквих је и Агрожив из Јагодине, а широм Србије има ко зна колико таквих фирми. Постављам Вам питање зашто у овим тешким временима не помогнете и тим радницима? Постоји још једна категорија на коју сви заборављају, вероватно зато што се мисли да они живе веома добро, да имају свега у изобиљу и да им помоћ није потребна. Да вас подсетим председниче та заборављена категорија су пољопривредници. То је она категорија које се сви сете пред изборе и којој сви тепају „српски домаћини“. Зашто сада када је тешко нема субвенција за српске домаћине? Не траже српски домаћини много: добро би им дошла помоћ као и пензионерима и да се испалте закаснеле субвенције за уматичену стоку, како би стока преживела ову зиму.
И да не дужимо више на самом крају након питања иде и предлог за Вас и вашу нову Владу: поред угрожених пензионера помозите родитеље који раде за минималац тако што ћете деци подићи дечији додатак, помозите радницима који су остали без посла и помозите српским домаћинима, нашим пољопривредницима.
Ако ова нова Влада у овим тешким тренуцима не усвоји овакав предлог биће нам кристално јасно да ће и она као и оне предходне водити политику подела, које ће Србију и њен народ одвући у пропаст. Зато председниче не дозволите даље поделе већ помозите вашем народу.
Владан Петровић, високи функционер јагодинског градског одбора Праве Србије и српски домаћин