Саопштење за јавност ГО Бунта – Праве Србије Јагодина

Тема:
Јучерашњи састанак опозиционих странака, Група грађана и покрета у сали Поморавског округа.
Бунт – Права Србија као тренутно најмногобројнија по броју гласова и мандата у Скупштини града Јагодине опозициона политичка организација, отпочела је процес обједињавања Јагодинске опозиције још пред протекле локалне и парламентарне изборе. Још тада смо говорили и заступали идеју да је једино сједињење рецепт за победу на локалним изборима у Јагодини и смену апсолутистичке власти Јединствене Србије и Српске напредне странке. Успели смо да шест месеци пре самих избора окупимо 13 политичких организација и да направимо највећи опозициони фронт и изненађење на тим изборима освојивши 12% гласова и направивши најбољи опозициони резултат у Поморављу. У самој кампањи смо били изложени фронталним нападима на нашег лидера Душана Марковића, али и на целу нашу организацију. Успели смо да својим ДЕЛИМА, а не речима потучемо све зле намере и покажемо да Јагодина жели промене и да Јагодинци цене ДЕЛА, а не речи. Самим тим смо учествовали у припреми овог састанка, и одазвали се истом како би и сада показали да нам је драго што је наш рецепт ових дана посебно дошао до изражаја увидевши да су се појединци и групације које себе представљају опозицијом освестиле и кренуле правим путем путем ПОБЕДА, А НЕ ПОДЕЛА. Без икаквог истеривања правде ко је ко, и ко је колико јак, прихватили смо да пробамо да заједно створимо ОПОЗИЦИОНИ фронт који ће свом снагом наступити на следећим изборима. Признајемо, нисмо задовољни свим што се дешава, обзиром да се на самом почетку неке од договорених ствари нису испоштовале и ставиле на пијадестал, али схватићемо то као неискуство или јаку жељу за променама. Приводећи крају ово саопштење морамо да напоменемо да све док наши гласачи и наш резултат буду поштовани у оквиру ових неформалних окупљања ми ћемо бити део ове приче. Уколико се све ово претвори у нешто што не иде на част нашим бирачима и нама самима, бићемо приморани да своје активности стопирамо у вези овог пројекта.
СРДАЧАН ПОЗДРАВ!
БУНТ – ПРАВА СРБИЈА
ДЕЛА, А НЕ РЕЧИ!
ПОБЕДЕ, А НЕ ПОДЕЛЕ!