У КУРШУМЛИЈИ ОФОРМЉЕН ИНИЦИЈАТИВНИ ОДБОР ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ ПРАВА СРБИЈА

У Куршумлији оформљен иницијативни одбор за формирање политичке партије Права Србија. Иницијативном одбору су присуствовали делегати из 20 градских и општинских одбора. Једногласном одлуком делегатa за председника иницијативног одбора Праве Србије изабран је Душан Марковић, председник групе грађана БУНТ – Права Јагодина и одборник у Скупштини града Јагодине.
„Данас из Куршумлије крећемо у стварање Праве Србије и борбу за исконске и праве вредности. Права Србија није оно што нам се данас представља да јесте. Права Србија није „Задруга“ нити „Парови“. Права Србија није отимање око партиског плена. Права Србија није она што потписује уговоре и споразуме са онима који су убијали нашу децу, крали органе и радили све оно најгоре што једном народу може да се деси. Права Србија је дијаметрално супротна од свега тога и од оних људи који су је водили и који је воде данас. Због такве Србије каква је данас ми крећемо у борбу за генерацијску смену на политичкој сцени Србије оличену у борби дела наспрам речи. Желимо да покажемо Србији да постоје људи који ће своју политику градити искључиво на делима, а не на сувопарним речима. Ми имамо дела иза себе и та дела ћемо презентовати грађанима као и наш програм и све оно што ћемо радити на терену. Без саборности нема нам спаса и зато ће Права Србија бити стожар окупљања једне модерне Светосавске идеје за 21. век.“ Рекао је Душан Марковић након избора на место председника иницијативног одбора Праве Србије.
Поред делегата на иницијативном одбору подршку за формирање политичке партије дали су гости из Републике Српске, Душко Вукотић предесдник ветерана Републике Српске и оснивач и први командант елитне јединице Вукови са Дрине, из Црне Горе, Владислав Дајковић истакнути опозиционар и борац за српске интересе у Црној Гори, Новица Антић председник војног синдиката војске Републике Србије, мр Сретко Дивљан, бивши декан Факултета педагошких наука, Јован Стојановић, истакнути привредник, представници покрета Ослобођење и Љубомир Стефановић, главни и одговорни уредник Славија инфо тв. На иницијативном одбору усвојено је 12 тачака програмских начела које ће руководство иницијативног одбора Праве Србије представљати грађанима приликом обиласка Србије.

No Comments

Post A Comment